Pages

Aug 28, 2012

Suriye

Suriye hakkında aşağıdakileri duydunuz mu? Ben duydum. Temmuz ayında Hatay’dayken oraya gidip gőzlem yapmış biri kahvedeki panellerin birinde anlatıyordu.

Suriye’ye yapılanlar yeni değil. Dűnya’nın birçok űlkesinde aynı seneryolar dűzenlendi. Dikatatőrler desteklendi. Şili’de Allende’ye karşı yapıldı, sol őylesine őrgűtlűydű ki, beceremediler, satılmışlarla mahalle őrgűtlenmelerinin içine nifak atmalar işe yaramadı, gűndelik yaşamı terőrize etmeler de işe yaramadı. En son Pinochet’i getirdiler; kana bulandı Şili. Hala kanar ve hala kaybolmuş çocuklarını arar. Geçmişte Gűney Amerika’yı kana bulayanlar şimdilerde Ortadoğu’dalar. Esad bir Allende’dir diyemem ama Esad’ı diktatőr gibi gősterip, kiralık katillerle űlkeye – bőlgeye “Arap baharı” getirilmesi senaryosu bir Hollywood filmi gibi gőzűműzűn őnűnde butűn illizyonist tekniklerle oynatılıyor.

Bűtűn haber kaynaklarını ve medya kanallarının manipűlasyonu ile gerçek o denli kirletilmiş ki, insan neye inanacağını bile şaşırıyor. Ve bu şaşkınlığı yaşarken illizyonumuz delusion’a dőnmeye doğru yol alıyor. Biz bu oyunun pasif ve şapşal seyircileri olarak kalıyoruz. Kalmayabiliriz. En azından bildiğimız şaşmaz bir doğru var; Savaş’ın çőzűm olmadığı (problem her ne ise). Savaşın yanıt olmadığı (Soru her ne ise). Savaşa, bu alabildiğine kirli, alabidiğine ahlaksız ve alabildiğine namussuzca planlanmış ve gerekçelendirilmiş savaşa hayır diyebiliriz. Demeliyiz. Demek zorundayız. Yoksa bizim kanımız da bulaşacak bu kan gőlűne. (Bir parantez daha açmalıyım burda. Kűrtlere karşı girişilmiş kirli savaşı kanla, VatanMilletSakarya’larla yűzűne bulaştırmış bu kan emiciler, yeni bir savaşa daha hodri meydan diyemezler. ) Halkın sessizlik onayını almadan bunu yapamazlar.

Izin vermezsek yapamayacaklar. Sessiz kaldıkça çocuklarımız őlecek. Suriye’nin çocukları őlecek.)

 AKP’nin çıkarı nedir Suriye krizinden? AKP’nin problemi nedir Suriye’yle? Bu problemin ne kadarı Tűrkiye’nin problemidir? Ortadoğunun yeniden yapalanma planınında AKP kendine komisyon mu bulmuş? Bu komisyondan payına dűşecek kanı icerek mi beslenecek? Orda AKP’li hangi bakanın çocuğunun kanı akacak? Tayip őnce oğlunu gőndersin o zaman? Payına dűşen kanda boğulacak AKP.  Bianet'teki su roportaja da bi bakin isterseniz.

Neyse, sadece aşağıdaki yazıyı paylaşacaktım yine lafı uzattım, affola.

 SURİYE HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ...???

1) Suriye, Laik olan tek Müslüman Arap devletidir.

2) Suriye parlamentosundaki 250 milletvekilinin 30'u bayandır.

3)Mayıs ayındaki (TÜRK MEDYASININ BAHSETMEDİĞİ) çok partili seçimde hükümeti Halk seçmiştir.

4) Seçim günü Halk'ın hangi partiye oy vereceğini bilen muhalifler sabote amaçlı bir çok saldırı yapmıştır.

5) Dünya çapında ABD'nin güdümüyle Suriye hakkında yalan haber yapan kurum sayısı 1000'i geçmektedir.

6) Medya kuruluşlarının Suriye hakkında yaptığı yalan haberleri gururuna yediremeyen onlarca gazeteci/sunucu istifa etmiştir. Dikkat; Sayı olarak en az istifa edenler Türkiye'de

7) Suriye 'de çatışan teröristlerin yarısından fazlası ABD, KATAR, ARABİSTAN, ÜRDÜN tarafından kiralanmış yabancılardır.

8) Suriye Ordusu katliam yapıyor diye gösterilen foto/videoların neredeyse %90'ının aslında ÖSO katliamlarından derlendiği ortaya çıkmıştır.

9) Şam ve Halep'in teröristlerden kurtuluşunu yüzbinlerce suriyeli meydanlarda kutlamıştır (Türk Medyası Yazmadı)

10) Suriye Halkının, vermekte olduğu Kurtuluş Savaşını kazanacaklarından en ufak şüphesi yoktur ve aynı zamanda tüm mazlum masum halklar için savaşmakta olduklarını bilmektedirler.

11) Suriye 'nin Emperyalizme herhangi bir borcu bulunmamaktadır.

12) Suriye 'de petrol halkın malıdır, petrolden gelen paranın bir kısmı fonlarda birikir.

13) Suriye 'de halk eğitim ve sağlık hizmetlerini fırsat eşitliği içinde kullanır.

14) Suriye 'de monopol şirketler yoktur, gelir dağılımı adaleti esastır.

15) Suriye 'de Halkın, Ordunun, ve Parlamento'nun %80'i sünnidir. Suriye'nin alevi diktatörlüğü olduğu koca bir palavradır.

16) Suriye 'de farklı dil, din, mezhep ve uluslardan bir çok azınlık kardeşçe yaşar.

17) Suriye , teröristlerle savaşmak için ordusunun sadece %20 'lik kısmını kullanmaktadır.

18) Suriye 'de ÖSO terör örgütünün kiralık teröristlerin büyük bölümü şehir merkezlerinden süpürülmüştür, savaşı Halk kazanmaktadır.

2 comments:

Karōshi said...

Bir kısmını biliyordum bunların. Suriye'yi ziyaret eden yakınlarım ve Suriyeli arkadaşımdan dolayı-ki kendisi Süryani'dir- olduğu söylenenlerin, öyle oluyormuş olarak yansıltılanların o ülkede olduğuna inanamazlık içindeydim.

Eleştirel Günlük said...

Karōshi hosgeldin. Daha ayrica duyduklarin varsa paylas bizimle olur mu? Sagol.