Pages

Jun 9, 2011

Oral Çalışlar: Oyum neden Sebahat Tuncel'e?

Oyumu İstanbul Birinci Bölge'de kullanacağım. Oyum bu bölgedeki bağımsız aday Sebahat Tuncel'e. Sebahat, 2007 seçimlerinde hapisteydi ve milletvekili seçilmesinin ardından Meclis'e girdi.

Sebahat'a oy vermemin nedenlerinden birini, Türkiye'nin temel meselesinin Kürt meselesi olduğunu ve Kürt siyasi hareketi olmadan bu meselede yol alınamayacağını düşünmem oluşturuyor.

Kürt siyasi hareketi, yıllarca kendisine meşru zemin bulamadı. Kürtlerin kurdukları partiler defalarca kapatıldı. Yöneticileri ve taraftarları devlet içindeki çetelerin hedefi haline geldiler.

Katiller hesap vermedi

Mehmet Sincar, DEP milletvekiliydi, devletin desteklediği çeteler tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Hizbullah militanları suçlarını itiraf ettiler. Vedat Aydın, Diyarbakır HEP İl Başkanı'ydı. Devlet güçlerince kaçırılarak infaz edildi. Onlarca Kürt aydını çeşitli yöntemlerle ve nedenlerle kaçırıldı, işkenceye uğradı, öldürüldü.
Bu cinayetlerin sorumluları hâlâ yargıya hesap vermediler. Devlet, cinayetler nedeniyle Kürtlerden özür dilemediği gibi, bu cinayetlerin üzerine hâlâ tam anlamıyla gitmedi.

Devamı>>>

5 comments:

Ebru said...

Ben de dün akşam okudum bundan da anlayan olmazsa artık.

Avram said...

Söyleme genel olarak itirazım yok da, söylemin karşılığı Sebahat Tuncer'in meclise girmesi midir? Benzer eylemler, PKK tarafından kendisine ve yapıya muhalif Kürt Aydınların karşı da işlendi. Hatta kendi içlerinde infazlarla da sonuçlanan eylemlerde bulunuldu. Silahı reddeden ( her anlamda reddeden ) her insana karşı, ideolojik olarak ayrı düşenlere karşı benzer yöntemler uygulanmadı mı? Tüm bunları yok sayarak, silaha adeta taparak eyleme girişenleri ve bu eylemleri destekleyenleri demokrasi adına desteklemek? Durup düşünmek gerekmez mi? Benim çokca katılacağım bir düşünce değil bu. Hatta biraz sert olacak ama solun kuyrukçuluk alışkanlığı da denebilir.
Halil Berktay'ı sevmem. Tarihçiliğine ciddi eleştirilerim var. Ama bu konuda hiç de beklemediğim net bir duruş gösterdi. Benim tavrım da aynı yönde.

endiseliperi said...

benim oyum da sebahat tuncel'e.

Eleştirel Günlük said...

benim de! :-)

AlbatroS said...

pkklımısınız kardeşim o köpeğe destek verıyonuz Türk Polisine vuran köpeğe