Pages

May 1, 2010

Polissiz!

Bir an eli sopalı otorite olmaktan vazgeçtiniz. Polisi bir çizginin dışına çektiniz. 1 Mayıs ilk defa bayram gibi geçti işte.

Kıyamet kopmadı işte, gördünüz mü?

Kıyamet kopmadı! Kıyamet kopmadı!


Hatta o her gun “yaptığınız medyacılığın, gazeteciliğin, haberciliğin taaa içine!” dedirten Milliyet bile şunları not düşmüş

- Polisin 1 Mayıs kutlamalarında olası bir durumda müdahale etmek için aldığı 10 ton biber gazı hiçbir yerde kullanılmadı.
- Arama noktalarında bekleyen polislere cop dahi verilmedi.
- Kutlamalar için Taksim Meydanı’na çıkan 3 arama noktasında daha önce NATO toplantıları için hazırlanan büyük bariyerler kullanıldı.
- The Marmara Oteli’nin üstüne karargâh kuruldu. Seyyar kameralar kutlamaları canlı yayınla izledi. Havadan çekilen görüntüler de The Marmara Oteli’nin üzerinde kurulan merkeze aktarıldı. İstihbarat, terör ve güvenlik şube yetkilileri buradan tüm görüntüleri izledi.
- Biri çocuk, 17 sağ görüşlü genç gözaltına alındı.
- Kutlamalar sırasında dükkan ve mağazalara zarar verilmedi.

6 comments:

Mehmet Hayri Zan said...

Elestirel abi, ben zaten bir turlu anlayamadim bu isin mantigini. Neden yasaklanir, neden bu mesele sorun haline getirilir? Hayir iktidarin isine yarayan bir tarafi da yok meselenin kangren haline gelmesinin. Ama iste her serde bir hayir var, emekcilerde harekete gecmek icin enerji yaratti bu salak yasak.

aysegul said...

En buyuk TURK POLISI BASKA YOKKK:ddd

Eleştirel Günlük said...

MHZ anlasilir gibi degil ki! Sagol yorumun icin yine de... Anlamiyoruz diye diye belki onlar anlasilir olmaya caba gosterirler birgun..

Eleştirel Günlük said...

Aysegul yine tesekkur gulumsemeler icin. Artik dirnecimi de kirdi bu son yorumun. Seni benim takip ettigim bloglar listesine de ekliyorum... Dikkat et artik takipteyim :-)

Gulsen said...

şu cümleye bittim ben H. Babaoğlu yazmış dün sabahtaki köeşesinde;

O güne "provokasyon" diyorsanız, lafı yuvarlamayın! Neyin provokasyonu olduğunu söyleyin.
1 Mayıs 1977'nin de 12 Eylül'ü hazırlayan, olgunlaştıran, meşru göstermeye çalışan katliamlar, suikastlar, çatışmalar dizisinin içinde yer aldığını söyleyin.
12 Eylül'cülerin...
Geçmiş ve gelecek bütün darbecilerin yargılanmasından yana açık tavır koyun.
Ancak ondan sonra...
İstiyorsanız...
1 Mayıs 2010'daki Taksim'i ballandırarak anlatabilirsiniz!

Eleştirel Günlük said...

Gulsen, hosgeldin. Paylastigin icin de tesekkur ederiz..