Pages

Dec 24, 2009

Bőyle Olur mu?


Osman Baydemir’in gözaltına alınan belediye başkanları ile ilgili açıklamasından bazı satırbaşları var aşağıda. Şunları diyor

Kim ki, bedel ödemekten, cezaevine girmekten korkuyorsa namerttir. Hiçbirimizin bu yönlü bir endişesi yoktur. Bugün yapılan operasyonlarla gözaltına alınlar hangi hukuku çiğnemişse, tüm seçilişler olarak biz de çiğnedik ve çiğnemeye devam edeceğiz.

Ey hükümet, ey devlet aklı ne yapmaya çalışıyorsun? Halkı sokağa mı dökmeye çalışıyorsunuz? Iki gün önce Ankara'da AKP'li bir milletvekilinin aracı trafik polisleri tarafından durduruldu. İki gündür tüm ulusal basın 'Bir vekilin aracı nasıl çevrilir, aranır' diyerek bunu işliyor. Allah aşkına, jı bo xwedê 16 belediye başkanı ve seçilmişler gözaltına alındı. Bu mu halka saygınız'?

…Hükümete, devlet aklına bir mesajımız var. Bizi şahin ve güvercin diye ayırmayın. Hassiktrin diyorum hassiktirin. Yarın belediye başkanları milletvekilleri adliyede olacağız. Ya bizi de alacaksınız ya onları serbest bırakacaksınız.


Biliyorum şimdi medya “bőyle uslup olur mu?” diye Baydemir’e saldıracak. Yani asıl meseleyi pas geçip usluba yoğunlaşacaklar. Iyi ama bu adamlar bu soruyu sormadan őnce başka soruları sormaları gerekmiyor mu? “Bőyle demokrasi olur mu?” diye niye sormuyorsunuz? Hele őnce şu soruları sorun sonra da cevabını verin. Sonra hep beraber Baydemir’i yerden yere vuramaya gelsin sıra…

Hele bi sorun

Bőyle demokrasi olur mu?

Bőyle hukuk olur mu?

Bőyle devlet olur mu?

Bőyle medya olur mu?

Bőyle ülke olur mu?

5 comments:

Tolga said...

evet hasiktirsinler.

Ebru said...

"hasiktirsinler" ben de dedim ya bunu!

Eleştirel Günlük said...

Hadi hep beraber diyelim: Hassiktirsinler...:-)

Anonymous said...

hassıktırden daha iyi bir inci geldi..Kulak verelim..
"Cehennemin kapıları ardına kadar açık,sizleri bekliyor.."

zihni örer said...

ben de katılayım koroya:
beş soru karşılığında iyimser olanlara,
"hastirin la"