Pages

Oct 15, 2008

Akademik Militarizm

Aşağıda Çukurova Üniversitesi Senatosunun 13 Ekim 2008 tarihli duyurusunu okuyacaksınız.Okuyacaklarına inanamayanlar űniversitenin web sayfasına gidip bakabilirler.

Okurken ister istemez sorularım oldu. Onları da parantez içinde yazdım. Bir de şunu haykırmak istiyorum.
Barış ve huzur yerine kan ve intikam isteyen siz insanlığın ve bilimin yűzkaraları Tűrkiye sizinle gurur duymuyor çűnkű Tűrkiye sadece sizingibigillerden oluşmuyor!


Çukurova Üniversitesi Senatosu Duyurusu

Türkiye-Irak sınırında bulunan Aktütün karakolu-Bayraktepe'deki askeri birliklerimize yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu sınır karakolumuza bugüne kadar PKK'lıların düzenlediği 5 saldırıda, 15 şehidimiz ile birlikte, toplam 44 askerimiz şehit olmuştur. Kahraman vatan evlatlarımıza karşı 350 terörist ile yapılan saldırı sonucunda çok ciddi bir karşılık verilmiş ve en az 23 terörist öldürülmüştür. Sınırlarımızda ve yurt içinde PKK terör örgütünün saldırılarına karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor ( Niçin TSK’nın her zaman yanında olduğunuzu belirtme ihtiyacı duyuyorsunuz sahi? Daha önce yanında değildiniz öyle mi! Şimdi yalan söylemediğinizi nerden bilelim? Belki siz birer boksevicisinizdir? Belki göt yalamak űzerine doktoranızı yaptınız?) ve Çukurova Üniversitesi mensuplarının, (Yani bűtűn mensuplar mı? Kimler dahil bu mensuplara – Senato űyeleri, fakűlte elemenları, sekreterler, işçiler, memurlar, öğrenciler, sivil polisler, űlkűcű kiralık katiller- Yani herkes, öyle mi?) üstlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduğunu bildiriyoruz.

Bu son hain saldırıdan sorumlu bulunanlara en sert bir biçimde karşılık verilmesinin bir vatan görevi, şehitlerimize karşı borcumuz olduğu düşüncesindeyiz. (Ne demek “düşüncesindeyiz”! Dűşűnce yetmez! Saplantılı bir biçimde hergűn bu konuyla içli dışlı olmak zorundasınız.) Buna yataklık edenler, kolaylık sağlayanlar sonuna kadar araştırılmalı, görünen ve gizlenen vatan hainlerine karşı gereken ders verilmelidir. Bu saldırılar Türk milletinin sabrını zorlamaktadır. Bu sabrı zorlayanlar, tarih boyunca gereken cevabı almıştır. (Milletin sabrını ölçen bir gösterge mi yaptınız? Bu milletin sabrını nasıl ölçűyorsunuz? Bűyűk Tűrk milletinin bűyűk saygın bilim adamları olarak hangi ölçekleri kullanarak halkın sabrını ölçtűnűz? Boş zamanlari değerlendirme anketiyle mi yaptınız bunu? Boş zamanlarında halkı linçe zorlama ve teşvik etmeyi nasıl bir değişken olarak kullandınız? Bağımlı mı bağımsiz mi? Peki verileri hangi analiz modelleri ile yorumladınız? Umarım hemen en kısa yoldan mod medyan falan bulup sonuçlandırmadınız! Ya da kaykare (Pearson Chi-square) - hep gavurlardan yararlanıyorsunuz yahu!- Bir tane istatiksel Tűrk modeli yapmadınız gitti. Peki korelasyona (yine gavurca!) baktınız mı? Milletin sabrı ne ile doğrudan korelasyon gösteriyor? Anova uyguladınız mı, ANOVA? MANOVA’ya da bi baksanız fena olmaz hani.)

Şehitlerimize tanrıdan rahmet (Tanrının rahmet etme gibi duygusal bir yetisi mi varmış? Tanrı insan mı ki? Ya da rahmet etme yetkisi olan bir mahkeme mi? Bu mahkeme rasyonel mi karar veriyor? Duygusal mı? Ideolojik mi? Yoksa transcendental mi? ), sınırda çarpışan yüreği mertlik ve sevgi ile dolu kahraman askerlerimize, vatan size minnettardır diyerek, en içten minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz. Şehitlerimizin kederli ailelerine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Türk milletine, sabır ve başsağlığı diliyor, hain saldırıyı tekrar nefretle kınadığımızı, kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Çukurova Üniversitesi Senatosu (Doğru adınızı söyleyin artık, saklamaya gerek yok. Çukurova Üniversitesi Senatosu Psikolojik Savaş Birimi…)

8 comments:

zihni örer said...

Bence de yakışmamış bir Üniversite Senatosuna. Oysa üniversite (bilim kurumu) militan gibi sloganvari değil, bilim adamı gibi çözümlerden söz eder.

Anonymous said...

bir de son paragrafin ilk cumlesi oyle boyle dusuk degil. uzun cumle kuramayacaksaniz, kisa kisa yazin. bol nokta az virgul koyun.

soru: cartcurt universitesi senatosu (bak bak isimdeki havaya bak) turkiye'ye ayar vermek icin bildiri yayinlar ve icinde anlatim hatasi yaparsan, ben o senatoyu ciddiye alir miyim?

cevap: almam

soru: universiteyi ciddiye alir miyim?

cevap: almam

soru: cukurovali kardeslere ayip olmuyor mu?

cevap: oluyor ama benim meselem onlarla degil.

neyse geyige sardim. sonuc olarak cumle dusuk. - saldiray

Ksenon said...

teşekkürler üniversitelerimizin durumunu birkere daha hatırlatan bu haber için. Gerçi her gün bizzat da yaşıyoruz ama .
Üniversitelerin iktidarın , birer aygıtı olduğundan hep bahsediyoruz. Ancak aynı zamanda mücadale alanı da olduğunu unutmamak gerek.

Eleştirel Günlük said...

Zihni hocam merhaba,

Uzun suredir sesiniz sedaniz cikmiyordu. Ozlemistik.

Eleştirel Günlük said...

Ksenon merhaba,

Evet evet ayni zamanda mucadelenin de alanidir. Ayni zamanda biz de variz. Turkiye de biz de variz.

Lilith said...

Biri psikolojik savas birimi mi dedi CU senatosu icin? O zaman bir de sunu okuyun...

http://www.atauni.edu.tr/gundem.php?al=131

Eleştirel Günlük said...

Sagol Lilith.

Sanki Ulku Ocaklari derneginde ikamet edenlerce yazilmis gibi bunlar yahu...

Anonymous said...

Bi de o universite (Ataturk Universitesi) Erzurumlu bir universite... Bunu gozden kacirmamali. Peki Cukurovaya ne oluyo yaniii