Pages

Mar 6, 2008

Kadınlar Günü’ne Çince Afiş

Esmer Degisinde gőrdüm Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Kürtçe olarak hazırlanan mesaj ve davetiyelere soruşturma ve dava açılmasına tepki olarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Çince hazırladığı afiş ile kutlamış.

Yaratıcılıklara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Yaşasın Yaratıcı Yürekler.


5 comments:

madafaka said...

Sen Kürtçe biliyor muydun la Kürdo?

Eleştirel Günlük said...

Yoğ kurban behen Kürtçe’yi yasağlamış senin devlet büyüklerin. Ben senin atalarının asimilasyon projesinin mağduruyam (victim). Aha bana Ingilizce de őgretmişler ama Kürtçe’yi yasağlamışlar. Ben bu gidişle çince de őgrenirem…Ama Kürtçe yasağ…

Ha nerdeyse unutidim, behen őyle “Kürdo” falan deme, ezilmiş horgőrülmüş kimliğimden ve etniğimden dolayı olsa gerek çok alınganam. Bőyle sőz edilince hemen alıniyam, kırıliyam. Yani behen sanki beyaz adamın zenciye “nigger” demesi gibi geli. O zaman çoğ kızıyam. Yani şimdi sen diyecağsan ki sen “komplexlisen”. He valla sanıram o dediğindenem. Bu yüzden kızınca ben de sehen küfür ederem. O senin sőzde ilerici aydınlarının “őtekileştirme” safsatası da beni ilgilendirmez. Anlaştıg mı kurban! Hadi sehen uğur ola….

Tolga said...

Gercekten ben de haberi gorunce alkisladim, belediyenin bu afis calismasini. Dedigin gibi bu tur eylemlliliklere ihtiyac var...

Anonymous said...

Aslinda her Blog sitesinin tepesine bi not yazip "buraya isemek, slogan atmak ve kufur etmek yasak" diye yazsak bu Munafika ve benzeri turler internetten kesilir.
...baska bildikleri birsey yokki mahluklarin.

madafaka said...

Yani ki sevgili günlük, bana verilebilecek en son tepkiyi vermişsin. Ne diyeyim, yanlış anladıysan affola da; merak ettiğimden sordum. Ne devlet büyükleriyle ne de ilerici aydınlarla işim olmaz bilirsin.