Pages

Feb 27, 2008

Küçük bir Türkiye őrneklemi

Su Bloglamaya bașladığımdan beri o salak gazeteleri okumalarım oldukça azaldı. Bu iki gündür Bülent Ersoy olayı nedeniyle yine bakayım dedim. Yine gőzlerim okuyucu yorumlarına kaydı. Belli bașlılarını ve en çok tekrar edilenleri yazayım dedim.

Bunun bir çok amaci var; insanımızın içinde bulunduğu ruh ve zeka halini sergilemek. Yani az buz bir șey değil bir ülkede bőyle düșünenlerin sayısının gün be gün dőllenerek çoğalması. Bir de biraz da ben korku siyaseti yapayım dedim. Sizi korkutmak istiyorum bunları listeleyerek. Bakın bu adamların VATANında yașıyoruz. Bunlar bu vatan kendilerine tapulu sanıyorlar ve bütün herșeyi mübah sayıyıyorlar. Bunların mutlak siyasal erke egemen olduğunu düșündünüz mü hiç? Beni korkutuyor hem de çok. Islamcılardan da beter korkutuyorlar bunlar. Gerçi bazılarını islamcılardan ayırmak oldukça zor ama…


Canakkale`de yatan șehitlerimiz neden olduler o zaman. Kimseyi askerlikten sogutamazsiniz, vatan borcu namus borcudur. Sizdede o yok.

Bőyle bir ruh haliyle yașıyor bazı insanlar. Yani taaa Çanakale’de őlenlerin (pardon șehit düșenlerin çunkü onlar őlmez) sebepsiz őlmediğine kendini inandırmaya çalıșan bir yürek hali...


Eger, çözüm için ölmek gerekirse ölünür. Ugruna ölünecek olan vatansa gerisi teferuattir. Bu devletin topraklari şehit kanlariyla sulanarak oluşturulup, sinirlari kanla çizildiyse, bu devletin sonsuza kadar yaşamasi ve sinirlarinin korunmasi için önce vatan diyenler canlarini vermekten kaçinmazlar.

Uğruna őlünecek vatan ise geriye kalan her șeyin teferruat olduğuna gerçekten inanıyor. Yani adına vatan dediği her ne ise onun adına gőzünü kırpmadan cinayetler ișleyecek bir canavar bu. Őylesine ki ülke topraklarının bile değil “devlet” topraklarının kanlarla sulandığı metaforunun metafor olduğunu bile bilmeden yașıyor. Hatta sınırların bile kanla çizildiğine inanıyor. Yani bu adam gün 24 saat kan düșünüyor, kan düșü gőrüyor…

Başımızdakiler birileriyle entrikalar yapıyor diye bedellinide masum insanlar ödüyor diye askere gitmemezlik yapamayız. İlk önce dış düşmanları sonra içimizdeki entrikacıları temizlemeliyiz. Ama sizin bu sözleri söyleme zamanınız iyi olmadı. Kötü niyetliler sizin sözlerinizi malzeme yapıyorlar işte görüyorsunuz.

Yani masumlar őlüyor diye őlmeye őldürmeye gitmemezlik olmaz diye bir șeye inanıyor bu yorumcu.

Bülent gibi konuşuyor. . . Eğer onları ne pahasına olursa olsun tepelemezsen. . . İki sene sonra sokaklarda bile yürüyemezsin terörden. . .

Vulgar ideolojik korku salan kalıp. Buna herkes tanıdık olmalı. Ama ne hikmetse hala çok etkili…Eğer bunu șunu yapmazsak, kıyamet kopacak….

O göndermesin biz göndermeyelim . O zaman kim koruyacak bu vatani?Bülent Ersoy hanim kendisimi? BIr Ülkede yasamak fedakarlik ister. Gönül isterki bu fedakarligi tepedekilerin evlatlarida göstersin.

"Gőnül ister"le kalmıș bu yorumcu. Yani biliyor bir adaletsizlik var bir kıyakçılık var șu őlme ișinde ama pek de emin değil. Ama ben eminim bu tepedekiler dediği her kimler ise sadece kravatlılarla sınırlı tutuyordur.

Atatürk "ben size ölmeyi emrediyorum" derken, askerlerinde "bu işe bi çözüm bulalım ölmeyelim" demiş olsaydı şimdi bi vatanımız yoktu. . . onlar bize saldırırken ve biz onlara bunun bedelini ödetirken neyin çözümü. . . esas çözüm şuanda uygulanandır. türkün korkak oldugu nezaman görülmüş ??

Iște bu kadar ilkokul düzeyi. Bu kadar çocuksu. Ve bu çocuksuların kan düșü gőrmeleri belki en acısı. Bakın daha bașka çocuksu ifadeler de var. Sanki Cüneyt Arkın’in Malkoçoğlu filimini seyreder gibi seyrediyorlar dünyalarını.

  • devlat o elbet bir bildiği vardır
  • kaçacak delik arıyan pkk lılar duysun biz geliyoruz kaçın bakalım neraya kaçcaksınız kalleşler vatan hainleri
  • Kahraman Ordularimiz Dunyaya korku veriyor. Dunyanin hic bir ulkesi boyle bir orduya sahip degil. Allah Ordumuzu nazardan korusun.
  • Bülent Ersoyların inadına Vur Mehmedim vur. Vatan hainlerinin tepesine kabus gibi çök.
  • Sus. Silah is basinda ikin hic bir konu konusulmaz.
  • bu askere, bu komutana ödül verilmelidir. ama ciddi bir ödül. birkaç ay erken terhis gibi, maddi ödül gibi. . . . o bölgede askerlik icra etmek takdire şayandır. kolay değildir. Allah yardımcıları olsun.
  • Allah sizi korusun kazıyın kökünü aslanlarım.

Devam edelim…

Pekala şimdiye kadar ülken için ne yaptın da şimdi konuşuyorsun!

Bu yorumcunun kendisine sorulacak bir soru bu ya, mümkün değil ne yazık ki.

Umarim ölen PKK lilarin resimlerini de gösterirsiniz! Sehit analarinin gönüllerine su serpmek lazim.

Iște bi tane daha gőzünü kan bürümüș vatan sever. Bununkisi kandan da őte őlü seviciliğe kadar gitmiș…Ceset gőrerek gőnüllere su serpileceğine inanıyor…


ınsallah cehennemde en derın yerınde yanıyodur tabı once sehıtlerımıze hesap verdıkten sonraaa.

Bu da őldürülen bir PKK’lı için yazılmıș. Gőruyor musunuz bu kadar naiv. Allah inancına bakın adamın. Sadece Türklere çalıșan bir ișletme gibi tasarlıyor őte dünyayı. Hesap verilen kurumlar da aynı ülkesindeki mahkemeler gibi taraflı ișliyor. Ve sadece kendi őleninın șehit olduğuna inanıyor…

Zahiren öldürdüğünü zannettiğin şehit kardeşlerimiz Peygamberimiz (SAV)'in sancağı altında cennet bahçelerinde dolaşırken. Sen cehennem çukurlarından onları seyredeceksin çok pişman olacaksın ama iş işten geçmiş olacak. İyi ki ahiret günü var. Zalimler için iyi ki cehennem var.

Bir tane daha.

Merak.. nasıl hesap verecek acaba. .

Bir tane daha… Bőylesi yorumlar Türban serbestisinden sonra mı çoğaldı acaba diye düșünmekten kendimi alamıyorum…

Herkes layik olduğunu çeker.

Bu da őldürülen PKK’li için sőylenmiș: șimdi her őlen őlümü hak ettiği için őlüyorsa șimdi bunu sőyleyerek bu adam őlen Türk askerlerine hakaret etmiyor mu?

Bu ülkenin elinden ekmek yiyen vede ihanet eden kişiler ekmek yediği elden kurşun yemeyide işte böyle görürler. . kahrolsunlar

En çok midemi bulandıran yorumlardan biri de bu. Ulan kimi kim doyurmuș. Fakir fukara ekmeğini taștan çıkarıyor. Miliyonlarca insan kaçmıș yurtdıșına ki karnına iki lokma ekmek girsin diye. Ulan miliyonlar fırsat kolluyor kaçmak için. Hem de Universitelisi, hem de eli ayağı düzgün olanı. Kim kaymağını yiyorsa bu ülkenin sen git onlara de bu sőzü.

Allahıma cok şükürler olsun teker teker de olsa ggidiyolr veya aclıktan oluyorlar

Bu da PKK’lıların őldürüldüğünden șüphede herhalde. Açlıktan őldüklerini düșünüyor. Niyeyse!


daima hazırız. yeter ki komutanlarımız tekrar cagırsın hemen koşa koşa giderim. hey gidi kuzey ırak. komando asteğmen olarak canımızı kanımızı feda ederiz. toprak ugrunda ölen varsa vatandır

Bu da benim üniversite bitirmiș vatan severim. Asteğmenliğe layık gőrüyor kendini. Așağısı kurtarmaz!

Şimdilik sadece direkt vuruyoruz. Aparkatı çaktıkmı soluğu nereden alacağınızı siz bilirsiniz artık.

Buyrun! Daha biraz evvel çocuk zekalı demiș miydim?

Maddi destek. Bu karda kışta görev yapan bu vatanın şerefli evlatlarına maddi yardım yapılması için kampanya başlatılmasını canı gönülden temenni ediyorum.

Gerçekten bőylesi halk çok zor bulunur. Sanki bu ülkede en büyük bütçe orduya ayrılmazmıș gibi bu adam kursağından kısıp para yardımı yapacak pașalarına…

Tabi bir de bunları normal aklın ürünü sanıp şu gazetelerde yayınlayan beyin takımı - vatan severleri de unutmamalı…

10 comments:

Anonymous said...

Bu yorumlarin oldugu gazete sayfalarinda filanca harften fazla yazamazsin derler.

Birde tersini denesinler ve "3000 harften asagi yazilan yorumlar yayinlanmaz" desinler bak ne oluyor... 3000 harflik slogan veya kufur olmadigina gore, valla bir tane yorum bile bulamazsin.

Lilith said...

Gariplikler ülkesidir benim ülkem. Bır sürü aydın geçinenin söyleyemediğini Bülent Ersoy kalkıp söyler işte. Tek kelimeyle bravo. Bugünki gazeteye baktım. Geri adım da atmamış. "Tabana inelim çözüm bulalım diyorum. Sanatkâr ve aydın kesim halka ışık tutmakla görevlidir. Bildiğim doğruları halka ışık tutmak adına sundum ve söylemeye devam edeceğim. Ölüm yerine çözüm demek suçsa hemen beni assınlar. Doğru söylüyorsam da onore etsinler" demiş.

Okur yorumlarına gelince şunu teslim etmek lazım. Türkler, tarihsel olarak incelenmesi, politik-ahlaki-felsefi ve davranış bilimi açısından araştırılması gereken apayrı bir fenomendirler.

semih said...

;x bunları okumayı bırakmamış mıydık ya?

komik görünüyorlar gözüme. hislerimi kaybediyorum.

Eleştirel Günlük said...

Haydar hocam sagol. Evet o 3000 sozcugu hele savundugunuzu ikna edecek bicimde yazmak zorundasiniz dersen daha kotu. Birincisi bu adamlarin kelime haznesi zaten 100'u gecmiyordur. Ikincisi tartisacak yanlari yok ki bu soylediklerinin. Ordan burdan duymuslar. Hepsi bu.

Eleştirel Günlük said...

Lilith evet bunun bilimsel calismasi yapilmali ama yapilsin artik ve birsey de duzelsin...
Miligram'in ittaat deneyini bilir misiniz? Insanlarin otorite figurlerine (deneklere ne yapmasi gerektigini soyleyen)itaat etmesini olcmeyi amaclayan bir deneydir. Deney sudur: denekler yandaki odada gormedikleri insnlara bir dizi sozcugu ezberletmeye calisirlar. Her hata yaptiklarinda baslarinda duran otorite figuru hata yapan denege (bu da sahte bir denektir) elektirik vermesini ister. Her hatada elektirik soku yukselmektedir. Ilk denemede Miligram'in buldugu sonuc korkunctur. Deneklerin %65'i bir insani oldurecek 450 voltluk duzeyde elektirik vermislerdir. Bazilari tereddut gostermis. Ama hic kimse 300 volttan once itiraz etmemis. Daha sonra bu otorite figurleri degistirilerek versiyonlari yapilmis. Asker giyinimli otoriteye itaat etme en yuksegi cikmis.

Deneyden sonra Milgram bu toplumun kulturunde korkunc bir yanlislik var demis. Bu sonradan daha bir suru insanlara ve toplumlara isik tutacak bir suru deney ve arastirmaya kaynak olmus.

Boylesi bir deneyin sonucunu Turkiye'de dusunemiyorum bile. Ama birileri ne kadar hastalikli bir kultur oldugumuzun resmi onayini istemiyor. Kizlik zari patlamadi diye gencecik kizlari olduren kultur, namus cinayetleri, iskenceler, gozaltinda kaybolmalar, gozaltinda tecavuz, tohumuna para mi saydimci ahlak, cinnetler, linc girisimleri, katliamlarla dolu bu ulkenin yakin tarihi (uzak tarihinden de vazgectim zaten)kim neyi calismis. Calismak isteyene bir fon var mi? Yok canim ne fonu, zindanlarda curumek var. Cunku bu kulturu yoneten en egemen ahlak anlayisi "kol kirilir yen icinde kalir"dir. Bu nedenle AIHM'ye giden vatan hainidir...Yani kendi ulkesinde adaleti duzeltmeye calismiyor adam. Beni disari sikayet ettin diye dert yaniyor. Bunun icin hatta Turklugu asagilayan sucu yurt disinda islersen cezan iki katina cikiyor...

Eleştirel Günlük said...

Kandanadam ben birakmistim ama aliskanlik yapmis herhalde. Bu salak gazetelerde haberleri okuyunca gozlerim kayiveriyor yorumlara...

Saka bi yana da bunlarin komik yani kalmadi bence...Korkutucu bir boyuta ulasiyor bu aptalliklar...

Anonymous said...

1983'ten bu yana 24 sýnýr ötesi operasyon oldu. Yirmi bes yildir süren savas, askeri operasyonlar ve PKK'nin silahli eylemleri Kürt sorununu çözmedi.

Bizim Vatan için, "Devrim" için Dökecek Kanimiz, Verecek Canimiz Yok!



1983'ten bu yana 24 sýnýr ötesi operasyon oldu. Yirmi bes yildir süren savas, askeri operasyonlar ve PKK'nin silahli eylemleri Kürt sorununu çözmedi.



Her gün kapýlarýmýza kan damlýyor ve biten hayatlar; düþmanlýk, korku, intikam histerisi olup sokaða taþýyor. Anti-militaristler olarak diyoruz ki; artýk bu savaþa dur demenin zamaný!



Sürmekte olan savaþýn mali, psikolojik ve mali kaynaklarýný kurutmaya dair görüþümüzü belirtmek üzere 29 Þubat 2008 saat 13'te Ýnsan Haklarý Derneði Ýstanbul Þubesi Toplantý salonunda bir basýn açýklamasý yapacaðýz.



Yapacaðýmýz basýn açýklamasýna herkesi bekliyor; çalýþmalarýnýzda baþarýlar diliyoruz.





Türkiyeli Anti-militaristler



Tarih : 29 Þubat 2008 (Cuma)



Yer : insan Haklari Dernegi

Ýstanbul Þubesi Toplanti Salonu

Anonymous said...

Bu da milletvekilleri

Bülent Ersoy kadar cesur olsaydık, biz de kestirirdik"

Eleştirel Günlük said...

Sagol Ali,

Ha ha ha...Yani bu salak kestirecek cesareti olsaydi kestirecekti oyle mi? Yani bastirilmis bir homoseksueliteden sozediyoruz burda...Bu vekili alip gunde uc kez yemeklerden sonra bizim hamamci dayi ile sevistireceksin. Yillardir bastirdigi homoseksuelligin o kadar da korkunc olmadigini belki anlar hatta kestirir bile. Bu AKP gizli homoseksuellerle de haram oldu simdi....

Anonymous said...

Ece Temelkuran'da aynisini soyluyor bugun:


"Düşman ölüsü görmek istiyorlar sonunda, tıpkı kurtuluş törenlerindeki “hainlerin” öldürülüşü gibi her şey gözlerinin önünde olsun bitsin istiyorlar. Kürtleri, Ermenileri, hain kim ilan edildiyse onu dipçiklenmiş, kurşunlanmış, “geberirken” görmek istiyorlar. "